Nasveti za brezskrbne počitnice na poti

Da bi vaše počitnice potekale čim bolj brezskrbno, smo za vas pripravili navodila za ustrezno vzdrževanje vašega vozila.

servis vozil BHS

  1. Držite se napotkov proizvajalca

Vsako vozilo ima specifične napotke proizvajalca, zato je pomembno, da jih občasno pregledate in osvežite znanje o vozilu. Poznavanje vašega vozila je ključno za uspešno vzdrževanje.

  1. Tekočine v vozilu

Redno preverjanje nivoja tekočin in po potrebi dolivanje motornega olja ter tekočine za servo krmiljenje in hladilne tekočine je izredno pomembno za vzdrževanje zmogljivosti vašega avtomobila. V kolikor je to početje bolj pogosto, je to znak, da obiščete svojega serviserja. 

Nasvet: Bodite pozorni tudi na izpuščanje tekočin, ko je vozilo parkirano. Na ta način, se lahko izognete hudih okvar in še večjih stroškov.

  1. Pnevmatike

Novejši avtomobili vas opozorijo na morebitne spremembe v pnevmatikah. Bodite pozorni in tudi sami preventivno preverite stanje tlaka.

Preveč / premalo tlaka v pnevmatikah vpliva na povečanje obrabe ali celo poškodbo pnevmatik. Kolikšen je pravilen tlak pa preverite v priročniku za uporabo in vzdrževanje avtomobila proizvajalca.

Ustrezen tlak v pnevmatiki je pogosto naveden tudi na nalepki, ki je prilepljena na stebričku ali na robu voznikovih vrat.

  1. Opozorilne lučke na armaturi

Nikar ne zanemarite opozorilnih lučk na armaturi. Izredno pomembno je, da poznate njih pomen. Razlago opozorilnih lučk najdete v navodilih proizvajalca. Če težave sami ne morete odpraviti, nemudoma vozilo odpeljite vašemu serviserju.

  1. Poslušajte delovanje vozila

Če občasno ugasnite glasbo in poslušate delovanje vašega vozila, si lahko prihranite veliko denarja. Vi ste tisti, ki najbolj poznate vaše vozilo in v kolikor slišite odstopanja, je čas, da se vozilu bolj posvetite.

  1. Svetilna telesa vozila

Pravilno bi bilo, da bi pred vsako vožnjo preverili vsa svetilna telesa vozila. Vendar v praksi nas na morebitne težave opozorijo kontrolne lučke ali pa nas na to opozori policist.

Dnevne luči so prisotne že v vseh novejših vozilih, zato je potrebno vedeti, kako delujejo. Pogosto je menjava žarnic zelo zapletena, zato je se obrnite na vašega serviserja.

  1. Zunanjost vozila

Med zunanjost vozila ne spada le čisto vozilo, temveč je potrebno pregledati ali so kje poškodbe, kakšno je stanje metlic, stanje pnevmatik in delovanje ostalih komponent vozila.

  1. Zaupanje vreden serviser

Imeti dobrega mehanika je ključnega pomena za vaše vozilo. Priporočamo, da svoje vozilo vozite k istem serviserju (če ste seveda zadovoljni), ki pozna vaše vozilo in je seznanjen z zgodovino.

Izberite BHS servis 🙂